Home | Een goede, betrouwbare Mopshond fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Mopshond fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een mopshond pup wilt kopen, dan is het verstandig om dat bij een erkende fokker te doen. De mopshond is een tijdje een modehond geweest. Hoe platter de snuit, hoe mooier de mensen het vonden. En ook moesten de ogen zoveel mogelijk uitpuilen.

Dat is helemaal niet goed voor de hond, maar de mensen vonden het mooi. En fokkers gaven daar gehoor aan. Gelukkig is dat sinds 2019 verboden.

De erkende fokkers van de mopshonden houden zich hier ook aan. Zij gaan voor gezonde pups en als de snuit dan iets langer is, de rimpels iets minder zijn of de ogen minder uitpuilen, dan is dat ook prima. Zo proberen ze het hondenras weer gezond te krijgen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mopshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mopshond!

Een goede fokker zoeken

Op internet kun je heel veel fokkers vinden die een nestje mopshonden hebben. Veel van deze aanbieders zijn broodfokkers. Ze fokken alleen maar voor het geld en hebben geen binding met de hond en met het ras. Je herkent ze vaak al snel. Ze kennen het ras niet of nauwelijks en ze hebben eigenlijk continu een nestje mopshondjes.

Gemiddeld moet er 12 maanden zitten tussen het laatste nestje van een teef en de dag dat ze weer gedekt wordt. Voor het welzijn van de hond is het beter om deze tijd te verlengen.

Een goede fokker herken je aan verschillende dingen. Allereerst is het een fokker die veel verstand heeft van het ras. Hij zal je alles kunnen vertellen over de mopshond, de geschiedenis van de hond, de eigenschappen en de kenmerken van de hond. Ook kan hij je uitleggen hoe je de hond moet verzorgen en opvoeden.

Het teefje zal niet te vaak een nestje hebben. Vaak zal dit één keer in de twee à drie jaar zijn. De moederhond is altijd aanwezig bij de pups en vaak is de vaderhond er ook. De fokker kan je in ieder geval heel veel vertellen over de vaderhond.

De pups zien er gezond, blij en goed uit. Ook de moederhond ziet er goed uit. Je kunt zien dat de moederhond zichzelf goed verzorgd en goed verzorgd wordt door de fokker. Ook vraagt een goede fokker een redelijke prijs voor de honden. Erkende fokkers verkopen alleen pups met een officieel stamboom document.

Dan weet je zeker dat je een rashond koopt. Maar er zijn ook goede fokkers die geen rashonden verkopen, maar wel goed zijn voor de honden. Ook hier kun je prima een mops kopen.

Een goede fokker fokt niet specifiek op uiterlijke kenmerken

Erkende fokkers zullen niet meer alleen op uiterlijke kenmerken fokken. Sinds 2019 is het verboden om mopshonden te fokken met een extreem platte snuit, of met extreem uitpuilende ogen. Door deze modetrend zijn er heel veel mopshondjes gefokt die zo’n platte snuit hebben, dat ze niet meer goed adem kunnen halen.

Ze snurken enorm tijdens het slapen. En de honden maken een vreemd geluid als ze zich opwinden. Dat komt allemaal doordat de snuit te plat is en de hond niet goed kan ademhalen.

Ook de kleine kop was een kenmerk waarop gefokt werd. Hierdoor heeft de gehoorgang te weinig ruimte in de schedel. De mopshondjes hebben daarom vaak last van hun oren en ze hebben vaak oorontsteking. Het oorsmeer kan door de nauwe gehoorgang niet goed afgevoerd worden en dit hoopt zich dan op in het oor. Als gevolg hiervan hebben ze heel vaak vieze oren en ook vaak last van ontstekingen en irritaties.

Ook was het erg populair om mopshondjes met hele diepe rimpels te fokken. Tussen deze rimpels kunnen bacteriën zich ophopen. En dit kan tot irritaties, wondjes en ontstekingen leiden. De rimpels van de mopshond moet je daarom altijd schoon en droog houden. Dit kun je doen door het te reinigen met een babylotion doekje.

Tenslotte mogen de ogen van de mopshond ook niet meer zo extreem uitpuilen. Het is een lief en grappig gezicht, maar voor de mops is het echt een handicap. De ogen puilen uit en ze hebben geen snuit. Hierdoor kunnen ze hun ogen heel snel beschadigen als ze weer eens nieuwsgierig hun kop overal in en tussen steken. Mopshonden hebben vaak beschadigingen aan hun ogen. Ook hebben ze vaak last van traanoogjes.

Een mopshond pup kopen bij een goede fokker

Een goede fokker vraagt al snel 1.300 tot 1.500 euro voor zijn pup. Dat is een behoorlijk bedrag, maar dan weet je wel zeker dat je een gezond hondje hebt. Hierdoor zul je in de toekomst niet voor onvoorziene kosten van de dierenarts komen te staan. Deze prijs is vaak inclusief de eerste inentingen van de pup en een algehele controle door een echte dierenarts. Vaak krijg je ook al een vaccinatieboekje mee.

De pup van de goede fokker zal vaak ook een officieel stamboom document hebben. In dit document staat van wie de pup afstamt en ook of er eventueel erfelijke ziekten bij zijn voorouders voorkomen. Met dit document weet je eigenlijk zeker dat je een gezonde hond hebt gekocht. Tuurlijk zal je hondje nog wel ziek kunnen worden, want dat kan nooit uitgesloten worden. Maar je weet dan wel dat je pup op een gezonde manier gefokt is.

Een gezonde pup uitzoeken bij de fokker

Na het vinden van een goede fokker is het wachten op een nestje. Als het zover is, mag je vast bij het nestje komen kijken. Misschien kun je er al eentje uitzoeken, maar vaak kun je dat nog beter niet in de eerste paar weken doen. Na een week of 6, zijn de pups al echte mopshondjes geworden.

De fokker kan je vaak al iets vertellen over hun karakter. Dat is dan het beste moment om een hondje uit te kiezen. Vertel de fokker wat jij zoekt in een hond en hij kan je goed adviseren welke pup goed bij je zal passen. Natuurlijk kun je ook je eigen gevoel laten spreken. Kies de pup waar je de beste klik mee hebt, of de pup die het eerste op je afkomt, of juist de pup waar je het meeste om moet lachen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Mopshond?

Bekijk dan het Mopshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mopshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mopshond wilde weten in één compleet e-book!”

Mopshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mopshond!

  • Wil je een Mopshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mopshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mopshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mopshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mopshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mopshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Mopshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mopshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mopshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!