Home | Een Mopshond puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Mopshond puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een mopshond puppy ziet er erg schattig uit. Toch zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken als je een pup koopt. Zo is het belangrijk om een gezonde pup bij een erkende fokker te kopen.

Maar je moet ook een aantal dingen in huis hebben als je je pup gaat ophalen. En tenslotte is er nog de opvoeding en verzorging van je mops. Allemaal zaken waar je aan moet denken voordat je een mopshond puppy koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mopshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mopshond!

Een erkende fokker vinden

Als je besloten hebt om een mopshond puppy te kopen, dan is het belangrijk dat je dit bij een erkende fokker doet. Via de rasvereniging kun je vaak een lijst krijgen van erkende fokkers bij jou in de buurt. Ook kan je dierenarts je vaak vertellen waar een goede fokker zit. Bel een aantal fokkers op en ga het gesprek met ze aan.

Stel vragen over het hondenras, maar ook over de manier van fokken. Je kunt ook gerust vragen naar eventuele erfelijke ziekten die de honden wel of niet hebben waarmee gefokt wordt.

Een mopshond pup uitzoeken

Heb je een goede fokker gevonden en is er een nestje? Dan is het moment aangebroken dat je een pup kunt uitzoeken. Hierbij is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Kijk goed naar de gezondheid van de pups. Zien ze er gezond uit? Niet te mager, maar ook niet te dik? En hoe ziet hun snuit eruit?

De pups zien er altijd wat gedrongen uit. Dus kijk ook goed naar de snuit en de kop van de moederhond. Is de snuit extreem plat? Overweeg dan om toch bij een andere fokker een pup te halen.

Als je een leuke, energieke pup uitgekozen hebt, vraag dan de fokker of je nog een aantal keren op bezoek mag komen. Zo kan de pup alvast aan jou wennen. En dit is ook een mooie gelegenheid om te kijken hoe het gaat met de gezondheid van je pup. Ook kun je de fokker vragen of je het rapport van de dierenarts mag zien.

Dan weet je zeker dat je een gezonde mops pup koopt. Gemiddeld betaal je voor een mops pup 1.300 tot 1.500 euro. Spreek alvast het bedrag af met de fokker. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Mopshond puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mopshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat je allemaal in huis moet halen voor je mopshond pup

Voordat je je mopshond pup ophaalt, is het belangrijk dat je al een aantal essentiële spullen in huis hebt. Allereerst een halsband of een tuigje met een riem. Ook moet je erover nadenken hoe je je pup naar huis gaat vervoeren? Los in de auto is geen optie, dus het is verstandig om een bench of een reismandje te kopen.

Je pup heeft een slaapplaats nodig. Dat kan in de bench zijn met een lekker dekentje, of als je dat liever wilt een mandje of een kussen. Een voerbak en drinkbak heb je nodig. En natuurlijk eten voor je pup. Vraag de fokker alvast welk merk hij gebruikt, dan kun je dat in huis halen.

De eerste dag thuis voor je pup

Eindelijk is het dan zover. De dag dat je je pup op gaat halen bij de fokker. Zorg dat je alle essentiële spullen in huis hebt en dat je je pup op een veilige manier kunt vervoeren. Als je met je pup thuis komt, dan kun je hem het beste zelf alles laten ontdekken. Forceer niets, laat hem op zijn eigen tempo de boel verkennen.

Zorg ervoor dat die eerste dag en misschien wel de eerste rustige dagen zijn. Wacht nog even met visite voor je hond en laat hem eerst rustig aan zijn nieuwe omgeving wennen.

Voor je mops pup is het een spannende tijd. Er verandert veel. Hij is weg bij zijn moeder en bij zijn broertjes en zusjes. Hij is in de auto geweest en nu is hij in een vreemd huis, met vreemde en onbekende geurtjes. Dit kan erg stressvol voor je mops pup zijn, dus forceer niets. Geef hem een beetje eten in zijn bakje en natuurlijk vers water en wacht verder af.

Komt de pup bij je, dan kun je hem zachtjes aaien. Wil hij dat nog niet, geef hem dan meer tijd. Hij komt vanzelf naar je toe.

De eerste nacht van je pup

De eerste nacht is natuurlijk voor jou en voor je pup erg spannend. Je mops is waarschijnlijk niet gewend om alleen te slapen. Het is daarom verstandig om een bench naast je bed te zetten. Dan hoort en voelt de mops je aanwezigheid en zal hij zich minder eenzaam voelen. Iedere nacht kun je de bench dan iets verder weg van je bed schuiven.

Totdat hij buiten de slaapkamer is. Uiteindelijk zal je mops zijn plekje beneden vinden. Dit heeft alleen tijd nodig.

Leer alles over jouw Mopshond puppy

Wil je álles weten over jouw Mopshond puppy? Bekijk dan ook het Mopshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Je mops zindelijk maken

Je nieuwe pup is vaak nog niet zindelijk als hij bij je thuis komt. Het is daarom verstandig om direct te beginnen met zindelijkheidstraining. Leg een oude krant bij de deur en zet je mops pup hier op na iedere maaltijd en na ieder slaapje. Doet hij een plasje op de krant, beloon hem dan rijkelijk.

Doet hij niets, of doet hij zijn behoefte ergens anders? Bestraf dit niet, maar negeer dit gedrag. Beloon alleen het goede gedrag en negeer het ongewenste gedrag. Je zult merken dat je mops heel snel weet wanneer hij een beloning krijgt en wanneer niet.

Naar puppycursus met je mops

De mops is een lieve, intelligente, aanhankelijke en vriendelijke hond. Ze kunnen ook een beetje eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk dat ze een consequente opvoeding krijgen. Voor een goede socialisatie van je mops pups kan een puppy cursus van groot belang zijn.

Je mops pup leert met andere honden omgaan, hij ziet veel verschillende mensen en hij leert de basiscommando’s.

Een goed begin voor je mops. En na de puppy cursus kun je natuurlijk verder gaan met een vervolgcursus. De mops vindt het erg leuk om een hindernisbaan te lopen. En hij zal een cursus samen met zijn baas ook erg leuk vinden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Mopshond?

Bekijk dan het Mopshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mopshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mopshond wilde weten in één compleet e-book!”

Mopshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mopshond!

  • Wil je een Mopshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mopshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mopshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mopshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mopshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mopshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Mopshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mopshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mopshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!