Home | Prijs Mopshond: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Mopshond: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De mopshond is een tijdje een heel populair ras geweest. Dat kwam vooral door het grappige uiterlijk van de hond. Zijn gedrongen, iets vierkante lichaam en die grote kop met een platte snuit, rimpels en uitpuilende ogen, zorgde ervoor dat de hond een echt modehondje werd.

Fokkers gingen ook specifiek fokken op deze uiterlijke kenmerken. Helaas had dat ook problemen met de gezondheid tot gevolg.

Sinds 2019 is er een verbod gekomen op het specifiek fokken op deze uiterlijke kenmerken. Wil je nu een gezonde mopshond kopen, dan zul je een behoorlijk hoge prijs voor een pup moeten betalen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mopshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mopshond!

Een mopshond pup kopen

Een gezonde pup bij een erkende fokker kost al snel tussen de 1.300 en 1.500 euro. Je hebt dan wel de zekerheid dat jouw pup op een verantwoorde manier is gefokt. De fokker heeft niet specifiek op uiterlijke kenmerken gefokt. Dat kan betekenen dat jouw pup een iets langere snuit heeft, minder diepe rimpels en ogen die minder uitpuilen.

Voor je pup heeft dat alleen maar voordelen. En ook voor jou is dit voordelig, want je zult minder dierenartskosten hebben, omdat je hond ook minder gezondheidsproblemen zal hebben.

Stel de fokker ook vragen naar de manier van verantwoord fokken van de pups. Hij zal je hier vast heel veel over kunnen vertellen. Dan weet je ook direct of je bij een goede fokker bent. Want alleen de erkende en goede fokkers zullen het welzijn van hun honden en hun pups vooropstellen.

Zij willen gezonde pups fokken, zodat het ras gezond wordt en blijft. En zijn zullen de gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk proberen in te perken. Hondjes met een extreem platte snuit zul je niet snel zien bij een goede fokker.

Een gezonde pup kopen

Een gezonde pup komt bij een erkende of goede fokker vandaan. Het zijn pups waarvan de moederhond altijd aanwezig is in het nest. De pups zien er gezond uit en lopen vrolijk rond. Ook de moederhond ziet er verzorgd en gezond uit.

Voor een gezonde pup betaal je gemiddeld 1.400 euro. Dan is de pup vaak al gevaccineerd en goed nagekeken door een echte dierenarts. Ook heb je voor dit bedrag vaak een rashond. Dat betekent dat jouw mopshond een officieel stamboom document heeft. Hierin staat precies van wie jouw pup afstamt. Ook kun je zien of er erfelijke ziekten voorkomen in zijn familie.

Let op: Het kopen of adopteren van een Mopshond (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mopshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bijkomende kosten als je een mops koopt

Naast de aanschafprijs van zo’n 1.400 euro moet je ook rekening houden met een aantal bijkomende kosten. Je pup heeft een slaapplekje nodig. Dit kan een bench zijn met een lekker warm dekentje erin, maar een mandje of hondenkussen voldoet ook. Ook heeft je hondje een etensbak en een drinkbak nodig. En een halsband of een tuigje en een riem mogen ook niet ontbreken.

Je zult ook eten voor je hond moeten kopen en af en toe iets lekkers om hem te belonen voor goed gedrag. Om gebijt aan je meubels te voorkomen is het ook aan te raden om wat speelgoed en een bot voor je mops te kopen.

Dierenartskosten

Gemiddeld zal je mopshond twee keer per jaar een vaccinatie moeten hebben via de dierenarts. De mopshond heeft sneller last van zijn oren, omdat het oorsmeer door de nauwe gehoorgang niet goed afgevoerd kan worden. Dus het kan voorkomen dat je hondje een oorontsteking heeft. En dan zul je ook een bezoekje aan de dierenarts moeten brengen. Gemiddeld zullen de kosten voor de dierenarts zo’n 150 euro per jaar zijn. Als je hond veel ziek is, zal dit wat hoger uitvallen.

Een goedkope mopshond kopen

Een goedkope mopshond kopen is eigenlijk niet mogelijk. De prijs voor een gezonde mopshond ligt tussen de 1.300 en 1.500 euro. Zie je een hondje met een prijs onder de 1.300 euro, dan is er waarschijnlijk iets met het hondje aan de hand. Of je koopt een hond bij een broodfokker, of het is een hondje met ziektes onder de leden.

Soms lijkt een pup helemaal gezond, maar erfelijke ziekten en/of afwijkingen kunnen ook op latere leeftijd naar voren komen. Je hebt dan misschien een goedkoop hondje gekocht, maar dan ben je waarschijnlijk heel veel geld kwijt aan dierenartskosten.

Een goedkope mopshond is er dus niet. Laat je daarom niet verleiden door mooie advertenties. Want meestal is er dan iets anders aan de hand met deze mopshond. Koop altijd een pup bij een erkende fokker. En vraag altijd om een gezondheidscontrole bij de dierenarts. Dan weet je zeker dat je een gezonde pup koopt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Mopshond

Overweeg je een Mopshond te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Mopshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een herplaatser kopen

Wil je toch liever niet zo veel geld betalen voor je mopshond pup, dan kun je misschien een herplaatser kopen. Soms moet iemand om een bepaalde reden afstand doen van zijn mopshond. Die komt dan vaak in het asiel terecht of bij een instantie die mopshonden herplaatst.

De prijs die je voor een herplaatser uit het asiel moet betalen is vaak rond de 100 euro. Een pup is meestal iets duurder dan een volwassen hond. Je geeft dan een hondje een tweede kans op een lekker, warm nestje.

Het kopen van een herplaatser kent ook een aantal nadelen. Je krijgt de hond vaak niet als pup. Dus je mops heeft al een verleden en soms moet je daardoor ongewenst gedrag afleren. Ook moet je mops enorm aan jou en aan zijn nieuwe omgeving wennen. Dus er is veel tijd en aandacht nodig.

Tenslotte weet je soms niet precies wie de ouders van de mopshond zijn. Dus je kunt nooit zeker weten of het een raszuivere mops is of dat het een mops is met gezondheidsproblemen die nog niet naar voren zijn gekomen.

Er zijn natuurlijk ook voordelen aan het kopen van een mops uit het asiel. De hond is vaak al zindelijk en kan meestal al goed aan de lijn lopen. Ook kennen de meeste honden al wel wat basiscommando’s. Je hoeft een herplaatser dus niet meer alles te leren. Ook zijn herplaatser die al wat ouder zijn, al iets rustiger.

De puberteit is vaak al geweest, dus je hebt direct een rustig, vriendelijke en grappig hondje.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Mopshond?

Bekijk dan het Mopshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mopshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mopshond wilde weten in één compleet e-book!”

Mopshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mopshond!

  • Wil je een Mopshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mopshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mopshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mopshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mopshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mopshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Mopshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mopshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mopshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!