Home | Mopshond uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

Mopshond uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Je kunt een mopshond als pup kopen bij een erkende fokker. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mopshond uit het asiel te halen. Dat is dan vaak een al iets oudere hond. Meestal zijn deze honden al zindelijk en kunnen ze ook al netjes aan de lijn lopen.

Maar een mopshond uit een asiel is niet per definitie ook makkelijker dan een pup. De honden hebben vaak al het een en ander meegemaakt in hun leven. Dat betekent soms dat er hard gewerkt moet worden om bepaald gedrag af te leren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mopshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mopshond!

Zoek een mops die qua karakter bij jou past

In de Nederlandse asiels zitten heel veel honden te wachten op een nieuw baasje. Als je geluk hebt, zit jouw mopshond er ook tussen. Toch is het belangrijk om niet direct helemaal verliefd te worden op je mops. Want niet iedere mopshond is geschikt om bij jou thuis te komen wonen. Jullie moeten wel een goede match zijn.

Want je wil niet dat de mops over een tijdje weer zal moeten verhuizen.

Bespreek daarom goed met het asiel wat jouw wensen zijn met betrekking tot het karakter van je mops. Zij kennen de honden uit het asiel goed en zijn zullen daarom goed kunnen bepalen of jij en de mops bij elkaar passen. Als er op papier een match is, zal het asiel je uitnodigen om de mopshond te ontmoeten. Vaak mag je dan ook even een stukje met de hond wandelen. Zo kun je goed bepalen of dit de hond is die bij jou past.

Een gezonde mopshond uit het asiel

Vroeger werden mopshonden specifiek gefokt op kenmerken zoals een extreem platte snuit, extreem diepe rimpels en extreem uitpuilende ogen. Sinds 2019 is dat gelukkig verboden. Maar dat betekent dat als je een hondje uit het asiel haalt, dat dit wel een mops kan zijn die specifiek op deze kenmerken is gefokt.

Deze hondjes zullen vaak ook meer problemen met hun gezondheid hebben. Vraag de medewerker van het asiel naar het verleden van de mopshond. Vaak weten zijn ook of de hond aan bepaalde ziektes lijdt.

Naast een goed gesprek met de medewerker van het asiel, is het ook goed om zelf te kijken naar de mopshond. Hoe ziet de hond eruit? Is de neus niet te plat? Zijn de rimpels niet te diep? En hoe zien zijn ogen eruit? Bij twijfel kun je ook altijd vragen of een dierenarts naar de fysieke gesteldheid van de hond kan kijken.

Maar in de meeste asiels zal dit al wel gebeurt zijn. Je weet dan goed of je een hondje koopt die extra veel verzorging en aandacht nodig heeft.

Let op: Het kopen of adopteren van een Mopshond (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mopshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De opvoeding van je mopshond

Een mopshond opvoeden die je uit het asiel hebt gehaald, vergt veel tijd en geduld. Omdat het vaak al een iets oudere hond is, is de socialisatiefase van de hond al afgerond. Alles wat je hond in die fase wel of niet heeft geleerd is bepalend voor zijn verdere leven.

Ongewenst gedrag dat de hond heeft aangeleerd is erg moeilijk af te leren. Het is niet onmogelijk, maar het kost veel training, tijd en geduld. Verwacht niet dat je de perfecte hond uit het asiel haalt, want er vaak nog veel werk aan de winkel om de hond weer goed in het gareel te krijgen.

Een goede cursus met je mopshond is daarom zeker verstandig. Soms biedt het asiel deze cursussen aan, maar er zijn ook heel veel andere aanbieders. Let er wel op dat je een cursus doet bij iemand die verstand heeft van asielhonden. Deze honden hebben vaak een iets andere aanpak nodig dan honden die vanaf pup bij hun baas zijn gekomen.

Geef het vooral tijd, want het heropvoeden van je mopshond vergt veel geduld van jou. Maar je zult zien, dat je mops het echt heel leuk vindt om samen met jou aan de slag te gaan.

Hoe duur is een mopshond uit het asiel?

Als je een mops uit het asiel haalt, is dat niet gratis. Vaak vraagt het asiel een vergoeding. Dit bedrag is afhankelijk van de leeftijd van de mops. Voor een pup betaal je meer dan voor een volwassen hond. Je moet rekening houden met een bedrag tussen de 90 en 250 euro.

Dit geld vraagt het asiel omdat zijn ook kosten hebben moeten maken voor de opvang van deze hond. Ook laat het asiel de honden vaak steriliseren of castreren. Dit om te voorkomen dat er nog verder gefokt kan worden met deze honden.

De mopshond als gezinshond

De mopshond is een echte gezelschapshond. Hij is lief, aanhankelijk, vrolijk en erg sociaal. De mops is graag onder de mensen. Hij wil graag bij zijn baas zijn en wil het liefst alles samen doen. De mops kan ook niet goed alleen zijn. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je een mopshond uit het asiel haalt.

Je kunt het alleen zijn wel trainen, maar dat zul je dan heel langzaam op moeten bouwen. En je zult je mops nooit uren achter elkaar alleen kunnen laten, ook niet na een goede training.

De mops kan goed met mensen en kinderen overweg. Laat je mops wel eerst goed aan alle gezinsleden wennen, voordat je hem alleen met je kinderen laat. Het is nooit verstandig om je mops met hele kleine kinderen alleen te maken. Ondanks het lieve en zachte karakter van de mops, kun je nooit voorspellen wat ze doen als ze zich in het nauw gedreven voelen. En zeker met een hond uit het asiel weet je dat niet. Let altijd op je mops als er kleine kinderen in de buurt zijn.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Mopshond

Overweeg je een Mopshond te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Mopshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De verzorging van je mopshond

De verzorging van je mopshond is niet heel ingewikkeld. Regelmatig borstelen is aan te raden, zodat de losse haren uit de vacht komen. Ook is het belangrijk om regelmatig zijn ogen, oren, rimpels en nagels te controleren. Te lange nagels kun je zelf korter knippen, maar je kunt dit ook door een professional laten doen. De ogen, oren en rimpels moeten regelmatig gecontroleerd worden op vocht en viezigheid. Het is belangrijk om dit schoon en droog te houden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Mopshond?

Bekijk dan het Mopshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mopshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mopshond wilde weten in één compleet e-book!”

Mopshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mopshond!

  • Wil je een Mopshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mopshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mopshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mopshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mopshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mopshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Mopshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mopshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mopshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!