Home | Je Mopshond alleen thuis laten? Zo pak je dat handig aan (+tips)

Je Mopshond alleen thuis laten? Zo pak je dat handig aan (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De mopshond is een echte gezelschapshond. Hij houdt van mensen om zich heen. De mops is het liefst de hele dag bij zijn baas. Voor deze hond is het dan ook heel lastig om alleen te zijn. Hij voelt zich dan snel eenzaam en hij kan dan ongewenst gedrag gaan vertonen.

Kies je voor een mopshond, dan kies je voor een hondje dat graag alles samen met jou wil doen. Gelukkig is het een hele lieve en vriendelijke hond en kun je je mops dus vaak gewoon meenemen als je op visite gaat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mopshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mopshond!

De functie van de mopshond

De mopshond is een ras dat speciaal gefokt is om mensen gezelschap te houden. Het ras heeft ook geen andere functie. Er zit geen jachtinstinct in de mopshond. Hij zal nooit achter iets aan rennen als hij iets ruikt.

Ook heeft de hond van oorsprong geen waaksheid in zich. Tuurlijk zal je mops gaan blaffen als er iets vreemds aan de hand is. Maar een echte waakhond is het niet. De mops is een echte gezelschapshond. Hij is graag onder de mensen en is erg aanhankelijk naar zijn baas toe.

Waarom kan je mopshond niet goed alleen zijn?

Je mopshond houdt ervan om gezellig bij je te zijn. Hij is erg loyaal naar zijn baas en is ook erg aanhankelijk. Hij onderneemt graag dingen samen met zijn baas of met het gezin. Het hondje kan daarom ook niet goed alleen zijn. Hij heeft mensen en gezelligheid nodig om goed te kunnen functioneren.

En de mops is gefokt om mensen gezelschap te houden. De mops zal daarom ook altijd proberen om je aan het lachen te maken. Het is een hondje met heel veel humor.

Het alleen zijn is voor een mopshond een echte straf. Uit verveling en frustratie kan hij als hij vaak alleen gelaten wordt, destructief gedrag gaan vertonen. Ook kan je mops onophoudelijk gaan blaffen. Nu kan een mops niet zo goed blaffen, omdat hij zo’n korte snuit heeft en al snel in ademnood komt.

Maar hij zal zeker blafgeluidjes gaan maken. Ook kan hij op je meubels gaan kauwen, omdat hij zich zo eenzaam en alleen voelt.

Let op: Het opvoeden van jouw Mopshond (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mopshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kun je een mops nooit alleen laten?

Tuurlijk kun je ook een mops af en toe alleen laten. Maar dit zul je moeten trainen. Begin met een paar minuten alleen in de kamer. En luister goed naar hoe je hondje daarop reageert. Blijf daarna wat langer weg, of ga boven iets doen. Als dit redelijk goed gaat, kun je proberen om een keer een blokje te gaan lopen zonder je mops. Bouw dit langzaam op, want je wilt niet dat je mops gefrustreerd raakt, omdat hij zich eenzaam voelt.

Gaat dit goed? Dan kun je de tijd die je weg bent, steeds iets langer maken. Maar langer dan één tot twee uur kun je waarschijnlijk niet wegblijven van je mops. Ook is het voor de mops lastig als zijn baasje dagelijks een aantal uren weg zou zijn. Probeer je mops daarom zoveel mogelijk mee te nemen. Of misschien kun je een lieve hondenoppas voor hem regelen. Dan voelt hij zich niet zo eenzaam als jij weg bent.

Wat moet je doen als je mops blaft als hij alleen is?

Het kan voorkomen dat jouw mops aanhoudend gaat blaffen als hij alleen thuis is. Dat is natuurlijk erg vervelend, zowel voor de buren als voor de hond. De hond ervaart namelijk stress als hij blaft. En dat is niet goed voor je mops. Nu is overmatig blaffen voor een mopshond sowieso niet gezond, omdat je mops hier snel benauwd van kan raken. En dat kan leiden tot een paniekaanval van je mops, omdat hij niet genoeg zuurstof krijgt.

Blaft je mops continu als jij weg bent, dan is het verstandig om samen met je mops te gaan trainen. Oefen thuis dat je mops af en toe een tijdje op zijn eigen plek moet blijven als jij dat zegt. Hij mag dan niet gaan blaffen. Blaft hij toch, negeer het geblaf en ga hier niet op in. Je mops zal vanzelf stoppen met blaffen als hij weet dat jij bij hem bent.

Loop even uit de kamer en laat je mops op zijn plaats blijven. Blaft hij? Probeer het blaffen te stoppen door iets tegen je mops te zeggen, zonder dat hij je ziet. Werkt dit niet? Laat dan je gezicht even zien, zodat hij stopt met blaffen.

Herhaal dit net zolang totdat je uit de kamer kunt gaan, zonder dat je mops gaat blaffen. Als dit lukt, dan kun je het moment vanuit de kamer zijn verlengen. Forceer dit niet, iedere keer als de hond blaft, laat je je stem horen en probeer je hem zo stil te krijgen. Uiteindelijk ben je zover dat je even naar buiten kunt, zonder dat je mops begint te blaffen. Hij weet dan dat jij weer terug komt en dat blaffen dus niet nodig is. Maak de tijd dat je weg bent, steeds iets langer, maar nooit te lang. Want je wilt niet dat je mops weer gaat blaffen omdat hij zich alleen voelt.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Mopshond

Wil je precies leren hoe je jouw Mopshond perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Mopshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Je mops met je meenemen

Blijf je langere tijd weg, overweeg dan om je mopshond met je mee te nemen. Dat is wat je hondje het liefste wilt. En mopshonden zijn over het algemeen vriendelijke en rustige honden, dus ze zijn vaak goed mee te nemen als je op visite gaat. Ook kun je overwegen om een bench mee te nemen als je ergens heen gaat. Je mopshond is dan toch bij je in de bench, maar kan niet anderen tot last zijn.

Neem je je mops mee in een bench, dan is het wel noodzakelijk dat hij gewend is om in een bench te zitten. Dat kun je ook trainen. Begin met korte periodes in de bench en bouw dit op totdat je hondje een tijdje in de bench kan zijn. Vaak vind je mops het dan ook erg fijn om in de bench te liggen. Hij is vlak bij jou en hij ligt veilig op zijn eigen plekje.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Mopshond?

Bekijk dan het Mopshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mopshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mopshond wilde weten in één compleet e-book!”

Mopshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mopshond!

  • Wil je een Mopshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mopshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mopshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mopshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mopshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mopshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Mopshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mopshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mopshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!