Home | Soorten en kruisingen met de Mopshond

Soorten en kruisingen met de Mopshond

⏱ Leestijd: 5 minuten

Een Mopshond is een erg leuke hond om te zien, door zijn kleine gestalte maar vooral ook door de uitstraling van de snuit en de donkere ogen in zijn kopje. Vind je nu niet enkel een Mopshond leuk maar andere kleine hondenrassen ook? Dan kun je ook kijken of je een kruising met een Mopshond vinden kunt.

Dan heb je een leuke combinatie van twee rassen die je allebei leuk vindt en die ook bij jou als persoon en bij je situatie passen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mopshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mopshond!

Twee soorten Mopshonden als je naar de verschillende oren kijkt

Een Mopshond zelf is, zonder deze te kruisen met een ander hondenras, ook in twee verschillende soorten te vinden, indien naar het uiterlijk van de oren wordt gekeken. Er zijn namelijk Mopshonden met kleine en afhangende oren, maar ook soorten die oren hebben die verder naar voren hangen.

Met name deze laatste soort is erg populair en wordt dan ook vaak gekozen. Er zijn ook allerlei kleuren mogelijk bij deze hond maar qua karakter zijn er geen verschillen en gedragen de honden zich allemaal op dezelfde manier, hoewel iedere hond natuurlijk ook altijd zijn eigen kenmerken heeft en dingen doet.

Mogelijke kruisingen met een Mopshond

Als je een kruising wilt met een Mopshond, komen daarin de volgende voor.

  • Mopshond X Chihuahua (Chug)
  • Mopshond X Shiba Inu (Shug Inu)
  • Mopshond X Bull Terriër (Pugbull)
  • Mopshond X Jack Russell Terriër (Jug)
  • Mopshond X Mopshond (Puggle)

Alle kruisingen met een Mopshond krijgen ook een eigen naam zoals je kunt zien in de lijst.

Mopshond X Chihuahua (Chug)

Het zal je zeker niet verbazen dat deze kruising een klein hondje zal opleveren. Aan deze kruising is ook duidelijk te zien dat de ouders twee verschillende honden zijn. De kleuren van de vacht zijn vaak bruin of bruin met wit (zelden komt heel donkerbruin voor) waarbij je nog altijd een duidelijke aftekening op de snuit van de hond ziet, zoals bij de Mopshond ook het geval is als deze een lichte vachtkleur heeft.

De Mopshond heeft een kortharige vacht maar de Chihuahua komt voor met zowel lang als kort haar. Het resultaat van de kruising zal qua vacht dan ook daarvan afhangen. Heeft je kruising een langere vacht? Dan is regelmatig vachtonderhoud zeker nodig.

Lieve hond die veel van aandacht maar minder van drukte houdt

Qua karakter is deze kruising een energiek en levendig hondje dat graag aandacht krijgt en bij mensen is. Knuffelen is zeker aan de orde en je hebt er een gezellige huisgenoot aan die ook met wat minder ruimte toe kan, simpelweg omdat de hond niet zo groot is en omdat deze niet extreem veel beweging nodig heeft.

Spelen en lekker buiten zijn is op zijn tijd natuurlijk wel nodig, dat geldt voor elke hond. De kruising kan goed als familiehond, ook in gezinnen met kinderen en zal zich niet snel vervelen. Een goede socialisatie is wel nodig om aan drukte en kinderen te wennen. Begin hiermee zo vroeg mogelijk zodat je pup spelenderwijs kan leren.

Het is een opgewekte kruising waar je veel plezier mee kunt hebben. Indien het karakter van de Chihuahua de overhand heeft, zal het hondje net wat vinniger zijn dan de rustige en altijd vrolijke Mopshond. De kruising houdt niet van teveel drukte om zich heen.

Mopshond X Shiba Inu (Shug Inu)

Deze kruising tussen beide hondenrassen komt voor maar is niet heel erg gebruikelijk. Het resultaat, zeker als deze de stompe snuit en neus van de Mopshond heeft gekregen, ziet er komisch maar tegelijkertijd ook erg lief uit. Deze kruising heeft de naam Shug Inu meegekregen en het karakter kan behoorlijk uiteenlopen. Zo heb je hondjes van deze kruising die vrij rustig zijn, gezellig en veel bij het baasje willen zijn maar er zijn zeker ook pittigere types tussen te vinden.

Het is een sociale kruising die prima geschikt is voor mensen die alleen wonen en er een lieve en loyale kameraad aan hebben. De hond is minder geschikt voor gezinnen met kinderen want deze kunnen wel eens te druk voor hem zijn waardoor hij gestrest raakt en vervelend gedrag kan gaan vertonen. Dit probleem ligt niet zozeer bij de hond maar vooral aan teveel prikkels als er veel mensen om hem heen zijn.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Mopshond (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Mopshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Minder stompe snuit bij de kruising

Qua uiterlijk is de Shug Inu maar een klein hondje dat niet al te veel ruimte nodig heeft maar zeker wel van spelen, rennen en buiten zijn houdt. Samen met het baasje is natuurlijk ideaal daarvoor want dit betekent aandacht en gezelschap.

De vacht kan zowel kort- als langharig zijn, afhankelijk van welk ras dominant is en de kruising komt in meerdere kleuren voor, ook in combinatie met elkaar. Deze kruising heeft als groot voordeel ten opzichte van een raszuivere Mopshond dat de snuit veel minder stomp en plat is. Hierdoor hebben Mopshonden namelijk nog wel eens last van ademhalingsproblemen en kunnen zij het, zeker als zij hun warmte niet goed kwijt kunnen, benauwd krijgen.

Doordat de Shiba Inu een langere en minder platte snuit heeft, zal deze bij kruising langwerpiger zijn waardoor er minder problemen met de ademhaling bestaan. Zo zorgt de kruising ervoor dat een probleem dat specifiek bij het ras van de Mopshond voorkomt, verholpen of in ieder geval veel minder wordt.

Mopshond X Bull Terriër (Pugbull)

Wanneer je een Mopshond met een Bull Terriër kruist, krijg je als resultaat een zogenaamde Pugbull. Deze combinatie zal veelal leiden tot een hond met veel pit en energie die hij natuurlijk wel voldoende kwijt moet kunnen. De Mopshond houdt erg van aandacht en knuffelen dus waarschijnlijk zal de kruising dat ook doen. Het is een leuke hond om te zien waarbij niet altijd direct duidelijk is wat voor kruising het nu eigenlijk is en welke rassen eraan te pas gekomen zijn.

De Bull Terriër is groter dan de Mopshond dus de kruising zal wat groter uitvallen dan de raszuivere Mopshond maar wel kleiner dan de Bull. De hond kan in diverse kleuren voorkomen zoals in de tinten bruin, zwart en zelfs helemaal wit is mogelijk.

De kruising zal zijn energie goed kwijt kunnen door te spelen en te rennen en aandacht van het baasje is het meest geweldige dat deze leuke en aanhankelijke hond wil krijgen.

Mopshond X Jack Russel Terriër (Jug)

Wanneer je een Mopshond met een Jack Russell Terriër kruist, zal het resultaat een klein hondje zijn waar zeker wel de nodige pit in zit. Een Jack Russell is vaak erg druk dus als je deze kruist met een Mopshond zal de hond ook wat drukker zijn dan je normaal gewend bent van een raszuiver exemplaar.

Beide rassen houden van aandacht van de baas en willen graag samen bezig zijn door te spelen, te rennen of zelfs te knuffelen. Hoe de hond eruit komt te zien, hangt af van welk ras het meest dominant is.

De kruising kan meerdere kleuren krijgen zoals bruin en wit en doordat de Jack Russell een spitsere snuit heeft dan de Mopshond zal deze ook minder plat zijn waardoor mogelijk problemen met de ademhaling die je vaak ziet bij een raszuivere Mopshond, ook minder voorkomen. De vacht van de kruising zal kortharig zijn en niet al te veel onderhoud nodig hebben.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Mopshond

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Mopshond? Bekijk dan ook het Mopshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Mopshond X Mopshond (Puggle)

Een bijzondere doch voorkomende kruising is die tussen een Mopshond en een Mopshond en stat bekend onder de naam Puggle. Bij deze kruising is vrijwel altijd de Mopshond de moederhond. Het resultaat is een vrij kleine hond die erg sociaal en aanhankelijk is en graag veel tijd met het baasje wil doorbrengen.

Deze kruising kan goed met kinderen, is speels en zal geen enkele uitdaging uit de weg gaan als het om spelletjes gaat. Zorg daarom voor voldoende aanbod en veel variatie zodat de hond zich niet snel verveelt.

De kruising zal een korte vacht hebben die niet heel veel verzorging nodig heeft en in diverse kleurencombinatie voorkomt zoals met zwart, bruin en wit in één vachtje. De kruising heeft, mede door beide voorouders, een sociaal karakter.

Resultaat van de kruising kan zeer verrassend zijn en is moeilijk voorspelbaar

Omdat de Mopshond maar klein is, zal deze alleen met andere vrij kleine hondenrassen gekruist worden.

Er zijn er beslist nog meer te vinden dan we hier genoemd hebben maar deze zie je nog wel eens voorbijkomen. Als je een kruising wilt hebben, kijk dan goed naar wat voor ras met de Mopshond wordt gemixt. Het resultaat is niet altijd even makkelijk te voorspellen en het is vaak afwachten wat het wordt maar als het karakter een mooie mix is van beide rassen die je leuk vindt en die bij je passen, dan zit dat wel goed.

Het uiterlijk komt op de tweede plaats maar is natuurlijk ook wel belangrijk want je wilt immers een leuk uitziende hond. Met de Mopshond erbij zal dat zeker positief uitvallen want dit is nu eenmaal een leuke hond met een aandoenlijke snuit om te zien. Door het ras met een hond te kruisen met een minder stompe snuit, kunnen veel problemen met de ademhaling worden voorkomen dus dat is zeker een positief effect te noemen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Mopshond?

Bekijk dan het Mopshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mopshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mopshond wilde weten in één compleet e-book!”

Mopshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mopshond!

  • Wil je een Mopshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mopshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mopshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mopshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mopshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mopshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Mopshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mopshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mopshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!